Tonfiskbollar med persilja & citron
Top of the day gott folk!
Idag blir det preimär på ett matrecept på min blogg. jag har vildoag idag och det brukar resultera i någon extra timme i köket^^
Du behöver
300g tonfiskt i vatten (ca 2 burkar)
20g rostade pinjenötter
40g havregryn (finmixat)
2 st ägg
½ rödlök
1 knippe persilja
1 skvätt citron
Krydda efter smak (tex: svartpeppar, salt, tabasco)
Utförande
Öppna tonfiskburkarna, finhacka persiljan, mixa havregrynen, kläck äggen, finhacka löken. Blanda sedan ner alla ingredienserna i en stor bunke (se till att krama ur vätskan ur tonfisken). Rulla sedan bollar precis som köttbullar (jag gjorde 18st). Stek sedan bollarna på medelhög värme i ca 10 min.
Näringsvärde för hela satsen
• Kcal: 790
• Prot: 98g
• Kolh: 29g
• Fett: 31g
.jpg)
Kommentera