Vanilj & Lime Cheesecake

Syndicate content

Protein Cheesecake

 

Ingredienser

  • 600g Philadelphia ost 5%
  • 75g Vaniljprotein pulver
  • 3 st ägg
  • 1.75 dl stevia
  • 1 tsk vaniljextrakt(Valfritt)
  • 2 st limefrukter(saften)

 

Utförande

Lägg Philadelphiaosten i en stor bunke. Värm den sedan i micron(20 sec). Tillsätt sedan Proteinpulvret, äggen & Stevian. Klyv limefrukterna & pressa i saften. Tillsätt sedan vaniljextraktet. Vispa ihop allt med elvisp. 

Smörj sedan en ungsform lätt med smör eller olivolja. Häll i smeten och ställ in i ugnen på 150 C i 40 minuter. Håll noga koll på kakan efter 35 minuter. Man kan tycka att den är rinnig i mitten efter 40 min. Men den får absolut inte bli för fast & börja spricka!  

Ta ut formen ur ugnen ställ sedan in den i kylskåpet i minst 3 timmar. Detta ger kakan tid att stelna till en aning. Dela sedan upp kakan i 8 bitar med hjälp av en kniv. ÄT & NJUT!!

 

Näringsvärde (per bit)

  • Kcal: 150
  • Protein: 19g
  • Kolhydrater: 6g
  • Fett: 6g

 

Hallonsåsen

Blanda 200g frysta hallon med 30-50g Stevia(smaksak) i en kastrull. Koka upp, mosa & rör om... KLARRT!! kylskåpskall Cheesecake med varm hallonsås är oslagbart^^

 

Fridens liljor !!

Kommentera

Kommentarer

Nu började det ju absolut inte att vattnas i munnen - näääädåå..
Absolut inte sugen :P

Bilden skriker - EAT ME! ;)
Snor receptet och ska testas!

Ruggigt fint Björn! Ska testas :)

Tack! Karin. Ja det stämmer :) vilket sötningsmedel som helst funkar. Jag kör stevia strö för att det är naturligt :)

ser god ut, den här ska jag testa =) var det stevia strö du hade i?