Vanilj & Lime Cheesecake
Protein Cheesecake
Ingredienser
- 600g Philadelphia ost 5%
- 75g Vaniljprotein pulver
- 3 st ägg
- 1.75 dl stevia
- 1 tsk vaniljextrakt(Valfritt)
- 2 st limefrukter(saften)
Utförande
Lägg Philadelphiaosten i en stor bunke. Värm den sedan i micron(20 sec). Tillsätt sedan Proteinpulvret, äggen & Stevian. Klyv limefrukterna & pressa i saften. Tillsätt sedan vaniljextraktet. Vispa ihop allt med elvisp.
Smörj sedan en ungsform lätt med smör eller olivolja. Häll i smeten och ställ in i ugnen på 150 C i 40 minuter. Håll noga koll på kakan efter 35 minuter. Man kan tycka att den är rinnig i mitten efter 40 min. Men den får absolut inte bli för fast & börja spricka!
Ta ut formen ur ugnen ställ sedan in den i kylskåpet i minst 3 timmar. Detta ger kakan tid att stelna till en aning. Dela sedan upp kakan i 8 bitar med hjälp av en kniv. ÄT & NJUT!!
Näringsvärde (per bit)
- Kcal: 150
- Protein: 19g
- Kolhydrater: 6g
- Fett: 6g
Hallonsåsen
Blanda 200g frysta hallon med 30-50g Stevia(smaksak) i en kastrull. Koka upp, mosa & rör om... KLARRT!! kylskåpskall Cheesecake med varm hallonsås är oslagbart^^
Fridens liljor !!
Kommentera
Kommentarer
Tack! Karin. Ja det stämmer :) vilket sötningsmedel som helst funkar. Jag kör stevia strö för att det är naturligt :)
Nu började det ju absolut inte att vattnas i munnen - näääädåå..
Absolut inte sugen :P
Bilden skriker - EAT ME! ;)
Snor receptet och ska testas!