Syndicate content

Nu har den sista formchecken gjorts inför morgondagens resa ned till Lund och Decembercupen 2012. Jag är på det stora hela nöjd och kan jag bara få ut den sista kvarvarande vätskan och in med lite välbehövliga kolhydrater kan det nog komma att bli riktigt riktigt bra.

Och apropå kolhydraterna så ser ni att jag har laddat upp ganska rejält på den fronten. Kommer förmodligen inte ens få i mig hälften av allt detta men när jag handlade allt så var jag så jäkla sötsugen så det vart kanske liiiiite för mycket haha.

Nu måste jag sova. Kommer försöka uppdatera så mycket som möjligt så ni kan följa vad som sker nere i Lund.

Må bäst!

tors 29, nov 2012 |

Det börjar närma sig slutmätning för min kund Robin Cederros från Åland. Han har gått från 91.7kg med en fettprocent om 11.3 till en matchvikt om 81kg med en fettprocent om 6.6 på 10 veckor.

Istället för att köra personlig träning och kostrådgivning online valde Robin att ta båten över Östersjön och köra sin satsning tillsammans med mig i Stockholm under dessa tio veckor. Respekt.

Avstånd är inget hinder om man verkligen vill något.

Grymt stolt coach!

tors 29, nov 2012 |

Ja jag känner mig verkligen som en riktigt uppsvullen, gravid kvinna. Håller så himla mycket vätska att det inte är sant. Hur jag än spänner magen så vill inte separationerna riktigt träda fram (muskelkonturerna) trots att jag nu fått ådror på magen vilket i mitt fall betyder att jag är under 5% kroppsfett (wohoo) och det är även kontrollmätt med 7 punkts kalipermätning av min coach (det är samma verktyg jag använder på mina klienter för att mäta deras fettprocent).

Ligger med andra ord på 86.5kg och 4.8% kroppsfett på mina 184cm vilket jag är helnöjd med och bättre än så kan jag nog inte åstakomma i dagsläget. Nu ska bara vätskan bort och fylla upp musklerna så vi får se vart slutvikten hamnar vilket är svårt att säga i dagsläget med alla vätska. Uppskattar att jag kommer väga in på 83-84kg knallhård och det skulle jag vara mycket nöjd med.Det är dock helt normalt att känna sig såhär svullen, ovetandes om vad jag egentligen väger och frustrerand över att inte ha något tryck i musklerna överhuvudtaget hur jag än försöker spänner dem då det är en del av tömningen/laddningen. Det ligger uppskattningsvis 5 liter vatten extra mellan huden och musklerna och “blockerar” i dagsläget men som sagt det finns ju en anledning att det gör det och ser ut som det gör och jag tror ni kommer tycka att det är rätt coolt att se skillnaden nu 5 dagar till tävling mot 2 dagar till tävling så ni får en bild över vad vatten under huden kan göra med dagsformen trots att fettprocenten är densamma.Jag märker själv när jag skriver denna text att min meningsuppbyggnad och stavning inte är 100% och jag orkar faktiskt inte gå tillbaka för att redigera det haha. Har verkligen noll energi och har precis kört ett tre timmars tömningspass för överkroppen som nog var bland det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv.Nu är det vila hela vägen fram till tävling. Inte ens en morgonpromenad blir det och från och med imorgon kväll kommer jag succesivt minska på vätskeintaget och höja kolhydrats intaget. Fick precis mitt laddningsschema utav Sid. Mitt kostschema kommer se ut som vanligt som de gjort senaste veckan. Detta alltså laddningsschemat som Sid gjort är extra kolhydrater jag ska få i mig för att driva ut binda vätska, bli hårdare och få till en optimal uppladning inför tävlingen. Blir mycket pasta, ris, potatis men även godis och kakor.

Onsdag – 28 dec
8-10 liter vatten

200 gram kolhydrat

Torsdag – 29 dec

3.5 liter vatten

500 gram kolhydrat

Fredag – 30 dec

1-1,5 vatten

500 gram kolhydrat

varav 250 gram på kvällen innan läggdags och ta sedan en 20 min lugn promenad efter

Lördag – 1 dec

06:00 Frukostbuffe efter känsla

Du kan salta maten lätt innan du ska upp på scenen

08:00 tävling

OFFICIELL FITNESSGURU PT

[email protected]

www.martinlöwgren.se
ons 28, nov 2012 |

Idag inleds den kanske mest påfrestande delen av hela tävlingsdieten – vätsketömningen med efterföljande kolhydratsladdning. Enkelt förklarat ska man försöka “lura” kroppen att släppa ut allt sitt lagrade vatten i slutet på veckan och detta gör man genom att måndag, tisdag, onsdag dricka enorma mängder vatten (upp till 10 liter om dagen) samtidigt som kolhydratsintaget är relaticvt lågt (cirka 100gram om dagen). På torsdagen minskar man vätskeintaget till cirka 2 liter och börjar ladda på med kolhydrater (cirka 500 gram). Kroppen kommer inte hinna ställa om sig så snabbt utan tror fortfarande att den kommer få i sig varvid den fortsätter kissa ut massa vatten (lagrad vätska som sitter mellan huden och musklerna) samtidigt som kolhydraterna man äter binder vätska och ger riktigt bra fyllighet i musklerna. På fredagen gör man ungefär likadant fast man dricker ännu mindre (cirka 1 liter på hela dagen).

Riktigt såhär fungerar det inte men jag har varken tid eller energi att försöka klara det noggranare då jag försöker spara all in energi till kvällens tömningspass. Målet med passet är att tömma kroppens lagrade glykogen lager i underkroppen fullständigt så vi kommer hålla på ett tag om man säger så. På tisdag ska vi tömma överkroppens glykogenlager och efter detta blir det vila fram till tävlingen på lördag morgon.

För er som vill läsa mer om detta rekommenderar jag er att googla vätsketömning, salttömning, kolhydratsladdning. Finns mycket intressant att läsa i detta ämne men det är inget jag rekommenderar någon att testa då det inte är helt riskfritt att börja laborera med kroppens vätskenivåer. Vet man dock vad man gör är det mer eller mindre helt riskfritt och kan ge en enorm skillnad i dagsformens utseende vilket jag ska försöka illustrera för er här på bloggen med före och efterbilder från denna tömning/laddning.

tis 27, nov 2012 |

Ja lite så är det i dagsläget. Vi övar övar övar. Varje pose måste sitta till 100% så att domarna på tävlingen får en så bra bild som möjligt över ens fysik. Det är inte automatiskt så att den med störst muskelmassa som går hem med segern utan den som har den mest symetriska har (eller ska iallfalla) lika stor chans att få högsta poäng från domarna.

Det är mycket att tänka på och fruktansvärt jobbigt att stå i dessa positioner medan domarna noggrant granskar en från topp till tå och ska sanningen fram inte särskilt roligt. Posering är en av fyra ronder som ingår i atletic fitness. De övriga är chins (max antal med kroppsvikt), dips (max antal kroppsvikt) och rodd 1000meter. Alla ronder är lika viktiga men fysikronden (där man poserar på scenen) ger lite högre poäng än de övriga.

Nu ska jag ut och promenera igen och ikväll väntar rygg/biceps. Imorgon startar tömningen och mer info om denna samt hur den går till kommer upp på bloggen imorgon. Det är nu sista dagarna innan tävling som den riktiga tävlingsformen ska fram.

sön 25, nov 2012 |

Tidigare har jag bloggat lite om hur axelleden, knäleden och ljumskarna är uppbyggda samt drabbas av diverse skador. Nu är det dags att titta lite närmare på ett väldigt komplext område och det är bäckenet och höftleden. Dess anatomi är är väldigt komplicerad och något vi ägnade lång tid under mina naprapatstudier åt. Alla ligament, blodkärl, viktiga passager, struktur med mera är något jag kan tycka är överkurs att blogga om men det finns mycket annat som är av värde för er läsare då dessa områden ofta utsätts för stora belastningar från just styrketräning.

Ett flertal muskler som aktiveras i bland annat knäböj, marklyft, utfall med mera kan skadas vid ett felaktigt utförande eller för tung belastning mot vad vävnanden klarar av. Dessutom finns det såväl stora och små nerver och blodkärl som passerar i omedelbar närhet till bäckenet och höftleden. Närheten till bukens organ och genitalier kan ställa till med stora svårigheter att ställa rätt preliminärdiagnos på patienter med smärtor i dessa regioner.

Om vi bortser från rena kollisionsidrottarer (ridsport, motorsport, hockey med mera) där bäckenet mer eller mindre kan gå sönder (drabbas av en fraktur) så är de vanligaste skadorna på bäckenet på växande individer så kallade avulsionsfrakturer. På svenska betyder det att muskulaturen är så pass välutvecklad att det vid extremt hög belastning kan utsätta muskelfästet i skelettet för sådana enorma krafter att det drar med sig en bit av detta. De vanligaste musklerna där detta sker är raka bukmuskeln, skräddarmusklen, främre lårmuskeln, hamstringsmusklerna. De flesta avulsionsfrakturer läkar av sig själva inom 6-8v men det ska ändå röntgenverifieras och en ortoped ska ta beslut över vad som måste göras. Det är mycket ovanligt att färdigväxte individer drabbas av dessa frakturer men det kan ske hos folk som använder anabola steroider då muskel och senvävnad växer till snabbare än vad muskelfästet i skelettet hinner med, dock fortfarande extremt ovanligt.

En vanliga diagnos som jag själv diagnoserat flertalet patienter med är stressfraktur eller utmattningsbrott som det även kallas. Detta kan förekomma i såväl lårbenshalsen som i själva bäckenet. Dessa frakturer uppstår speciellt hos löpare men även skidåkare som använder så kallad skatingteknik. När skadan sker kan ofta idrottaren beskriva det som en akut men ospecifik smärta i ljumskområdet som ökar vid belastning/aktivitet men som minskar vid vila. Normalt får sker ingen svullnad i området med missfärgning av huden vilket allt som oftast sker om idrottaren drabbas av en akut muskelbristning så detta kan vara ett bra sätt att särskilja dessa två diagnoser. Tyvärr visar en vanlig slätröntgen ingen stressfraktur i det akuta stadiet varav många idrottare tror att faran är över men det gäller att inte ge upp här om man misstänker stressfraktur då det finns undersökningsmetoder som kan fastställa diagnosen redan i ett tidigt skede och spara patienten mycket onödigt lidande.

Stressfraktur i just bäckenet har väldigt god prognos men i lårbenshalsen är den inte lika god då läkningsstörningar förekommer i många fall. Behandlingen är oftast konservativ där man tittar på individens eventuella felställningar i höft, knä och fotled. Att kartlägga allt detta är a och o så att frakturen inte upprepas när patienten börjar belasta igen (se fallet med en av Kallur tjejerna som gick för snabbt tillbaka och bara drog upp frakturen igen och igen och igen). Man måste helt enkelt ge kr0ppen den tid den behöver innan man börjar köra för fullt igen.

När det kommer till bäcken och höftleden är det faktiskt framförallt vanligaste med muskelrelaterade skador, iallafall om vi pratar om styrketränande individer och det är framförallt till dessa som denna blogg vänder sig till. Dessa kan vara akuta (man drar helt enkelt sönder en muskel för att man kör för tungt) eller så kan de komma smygande och till en början vara rätt harmlösa men med år av konsekvent nötande bli alltmer ihållande. Bara för att något är vanligast ska man dock inte utgå från att det autmatiskt är den diagnosen utan det finns fler andra diagnoser men inte helt kan släppa varav bråck, tumör, nervinklämning, inflamation i bäckenorganen först måste uteslutas.

De senaste åren har många höft/bäckensmärtor kunnat förklaras från en kollision mellan ledpannan i bäckenet och lårbenshalsen vid relativt normal rörelse. Detta fenomen går under betecknungen FAI (Femoro-Acetabulär-Impinchment). Detta kan liknas vid ett inklämningssyndrom (impinchment) i axelleden som ni läsare sett mig blogga rätt mycket om tidigare. Ingen vet idag med säkerhet hur FAI uppstår, men de strukturella förändringarna består av pålagringar som finns på övergången mellan lårbenshuvudet och lårbenshalsen. Detta kallas för CAM och anses bero på en glidning i tillväxtzonen (fysiolys) under puberteten.

Den andra pålagringen är mer en utväxt på ledpannan och kallas för PINCER och denna förändring förklaras av en dragning (traktion) eller kollision mellan lårbenshalsen och ledpannan, vilket startar en tillväxtrubbning som leder till en utväxt av bennabbar (osteofytbildning).

 

Både CAM och PINCER innebär smärta och nedsatt rörelseförmåga i höftleden. Det är ofta svårt för idrottaren att specifikt tala om exakt vart det gör ont förutom att det känns inuti höften. För att diagnosticera detta räcker det inte bara med vanlig slätröntgen utan även en så kallad Lauenstein (Billing) projektion måste tas. Oftast kompletterar men även med en MR (magnetresonans undersökning, slarvigt kallat magnetröntgen) för att säkerställa diagnosen. Behandlingen är i 9/10 fall operativ.

Övriga höftproblem innefattar ljumskbråck, psostatit (inflamation i prostatatan), snapping hip, slemsäcksinflamationer, nervinklämningar, diskbråck/ischias, bäckenledssmärtor, skelettinflamation i symfysen och tumörer men dessa hinner jag inte gå in på hur gärna jag än vill då jag strax ska ta in nästa patient. Passade nämligen på att skriva denna artikel nu då jag fick en avbokning av en PT-kund pågrund av akut magsjuka.

Hoppas ni fann denna lilla genomgång intressant av höft och bäckenledssmärtor.

/Martin “Axon” Löwgren

LEG. NAPRAPAT – LIC. PERSONLIG TRÄNARE – LIC. KOSTRÅDGIVARE

www.idrottsskadecenter.com

tors 22, nov 2012 |

Ja nu börjar det dra ihop sig och snart dags att knyta ihop säcken och göra de sista förberedelserna inför tävlingen. Träningen rullar på som vanligt med morgonpromenad och styrka efter jobbet varje kväll. Mår förhållandevis bra och har bra med energi på såväl jobbet som på träningspassen.

Kosten kommer se ut enligt följande från idag till nästa onsdag när ett nytt specifikt uppladdnings kostupplägg tar vid. Vikten ligger och pendlar på 84.5 – 86kg och senaste fettmätningen i söndags visade 5.5% kroppsfett.

Måltid 1 (13.00 på restaurang Kalori)

60gram protein
60gram fett

Äter en stor sallad och dessa (20gram) kolhydrater räknar jag inte med i schemat.

Måltid 2 (På Idrottsskadecenter)

50gram protein
20gram fett

Innan Träning

30gram EAA
40 gram kolhydrat

Under träning

15gram BCAA och 10gram kolhydrat

Efter träning

25gram vassleprotein (tar vassle istället för EAA då det gör mig lite mättare och jag inte krashar innan middagen)

Måltid 3 (Hemma tillsammans med min flickvän)

80gram protein
50gram kolhydrat
50gram fett

Summa summarum 2550 kcal

245gram protein = 980 kcal

130gram fett = 1170 kcal

100gram kolhydrat = 400 kcal

OFFICIELL FITNESSGURU PT WWW.MARTINLÖWGREN.SE



 

ons 21, nov 2012 |

Det är nu tolv dagar till tävling och ryggen börjar sakta men säkert att ta form. För ett ovant öga så kan säkert detta se riktigt vasst ut men jag kan lova er läsare att mycket kommer att ske dessa sista dagar innan tävling som kommer göra att ni tycker att denna bild ser rätt medelmåttig ut när ni får se dagsformen på ryggen kvällen innan tävlingen.

Sista veckan gör man nämligen en så kallad vätsketömning följt av en efterföljande kolhydratladdning. Mellan musklerna och huden ligger kroppen lagrade vätska. Det är när man fått bort allt lagrat fett och dessutom får bort all vätska mellan huden och musklerna som man blir riktigt stenhård i kroppen och den där riktiga rippade kroppen träder fram. Jag är inte långt därifrån nu men jag känner själv att jag säkert håller mellan 2-4kg vätska i dagsläget som ska bort och göra mig snustorr med enbart muskler, skinn och ett jävla tryck på tävlingsdagen.

Självklart kommer jag rapportera till er hur denna vätsketömning går till men jag vill inte att någon av er läsare testar att göra det själva då det är väldigt farligt att mixtra med kroppens salt/mineralbalans om man inte har 100% koll på exakt hur man ska göra det. Jag tror dock ni kommer bli lite förvånade över att se vad förändringar av kroppens vätskenivåer gör med dagsformen på musklerna.

Senaste fettmätningen som gjordes i helgen visade 5.5% och målet är att på tävlingsdagen hade under 4% vilket känns helt realistiskt i dagsläget. Nu är det bara att fortsätta och härda ut denna sista tid innan det är dags att kliva upp på scenen.

OFFICIELL FITNESSGURU PT

www.martinlöwgren.se

tis 20, nov 2012 |

En av de absolut viktigaste sakerna jag tycker man ska lära sig på träning&kostsidan är att lära sig räkna ut hur mycket mat man äter varje dag. Lättast görs detta med en köksvåg och sedan någon tabell som visar hur mycket maten innehåller per 100gram, deciliter och så vidare. Detta är de klassiska och absolut bästa sättet att hålla koll på hur mycket mat (kcal) man får i sig. Får man i sig för mycket kcal så kommer man gå upp i vikt och får man i sig för lite kommer man gå ned i vikt och äter man precis lika mycket kcal som ens kropp förbrukar kommer man stå still i vikt. Det är även detta sätt som ni ser mig använda (och sett mina klienter göra) nu under min tävlingsdiet när jag väger min mat och räknar ut hur mycket jag ska få i mig.

Alla människor som påstår att de inte kan gå upp i vikt äter för lite. Alla människor som säger att de inte kan gå ned i vikt äter för mycket och alla människor som håller sin vikt äter med andra ord precis så mycket som deras kropp behöver. Visst finns det metabola störningar/sjukdomar som gör att man minskar eller ökar i vikt mot sin vilja (och trots att man inte äter för lite eller för mycket) men dessa är så extremt ovanliga att jag inte tar upp dem i denna artikel.

Svårare än såhär är det faktiskt inte och detta är grunden i näringslära. Lär dig räkna ut vad din kropp behöver och du är en bra bit på vägen. Det finns massa olika formler för att göra detta. Personligen och på alla mina klienter använder jag denna formel.

 

Män: 66.5 + (13.75 x kg) + (5.003 x cm) – (6.775 x ålder)

Kvinnor: 655.1 + (9.563 x kg) + (1.850 x cm) – (4.676 x ålder)

Slutsiffran är ditt BEE, dvs ditt basala energibehov vid vila.

Därefter multiplicerar du ditt BEE med en aktivitetsfaktor där det lägsta (1.2) är en dag framför datorn och det högsta (2.0) är vardagen för en elitskidåkare.

Summan du får nu är det kaloriintag du behöver få i dig varje dag för att kunna träna så som du gör utan att tappa vikt. Vill du gå upp i vikt lägger du bara lite kcal på denna summa (vanligtvis brukar man lägga till 500 kcal) och vill du gå ned i vikt gör du bara tvärtom (drar bort 500 kcal).

Nu ska inte detta bli en artikel om hur man räknar ut sitt BEE eller hur man gör för att exakt räknar vad man behöver äta för att gå upp eller ned i vikt. Detta är en artikel om vikten av att lära sig räkna med ögat.

Alla kan köpa en våg och börja väga allt man äter men 99% skulle bli tokiga efter några månader av att leva på det viset och fokuset över matintaget skulle ta alldeles för stor plats och göra en helt besatt. Det funkar att göra såhär några veckor i samband med till exempel en tävlingssatsning eller diet (jag har själv gjort det flera gånger) men att leva med en våg är ingen hållbar lösning men det är däremot att lära sig räkna med ögonen. När man räknar med ögonen blir det genast mycket enkelt att äta ute på restaurang tillsammans med sina vänner och man behöver inte säga nej till vänners middagsinbjudningar för att man inte vet hur mycket kcal man kommer få i sig från deras mat.

För att kunna lära sig räkna med ögonen behöver man först och främst få en uppskattning över hur mycket maten vi äter innehåller rent energimässigt. En bra sida för detta är Finska livsmedelverket. Till skillnad från Svenska livsmedelsverket är denna hemsida enkel, tydlig och mycket användarvänlig varför jag rekommenderar er att använda den. I början kommer ni självklart behöva en våg för att börja lära er hur mycket allt innehåller men efter några veckor kommer ni lära er att kycklingfile innehåller runt 140 kcal per 100gram och eftersom en vanlig file oftast är 150gram så vet ni att varje kycklingfile är 210 kcal. Äter ni ute på en restaurang och beställer till exempel kycklingefile med ris och kycklingenfilen som kommer in är ungefär i vanlig storlek ja då kommer ni med ögat kunna veta att detta är samma mängd och därför samma kcalmängd som om ni skulle lagat den hemma. Ni slipper sitta och oroa er för om ni fått i er för mycket eller för lite då och kan njuta av maten fullt ut.

Likadant om ni väljer lax. Per 100gram innehåller lax (enligt Finska livsmedelsverket) 195 kcal och eftersom en vanlig laxfile är cirka 150gram innehåller varje portion 292 kcal. Svårare än såhär är det inte och detta tänk går att applicera på precis allt.

Självklart blir det inte alltid 100% rätt med mängderna men å andra sidan så kommer inte en dagsform förstöras för att du råkat äta 100 kcal för mycket eller för lite speciellt inte om det endast görs vid ett enstaka tillfälle. Kroppen tänker inte i minuter eller timmar utan i dagar. Äter du för mycket kcal flera dagar i rad ja då kommer du förmodligen gå upp i vikt men äter du för myckert vid enstaka måltid eller tillfälle kommer det varken göra bu eller bä och det kommer jämna ut sig.

Tillbaka till hur du räknar med ögat. Just kött/fisk/fågel är rätt lätt att lära sig se hur mycket man får i sig genom att jämföra med hur mycket en vanlig “portion” innehåller och desstuom brukar ju få grina över om de får i sig för mycket protein. Däremot pasta, ris, matvete, quinoa med mera. Det är lite svårare att uppskatta med ögat men det går.

Om vi tar ris till exempel så innehåller det 145 kcal per 100gram när det är kokt och ätbart. När det står i skafferiet innehåller det 362 kcal per 100 gram och dessa två värden måste man bestämma sig för vilket man tänker använda när man ska räkna med ögat. Är man hemma och lagar mat är det självklart enklast att använda vågen och mäta upp den mängd okokta ris man vill men är man på restaurang gäller det att kunna se hur till exempel 100 gram kokt ris ser ut. Jag brukar använda mig att skålvarianten. En skål med kokt ris (typ en liten salladskål) innehåller i snitt cirka 200 gram kokt ris alltså 290 kcal. Det finns säkert andra sätt att mäta mängden för just pasta, ris, matvete, quionoa men just skålprincipen har funkat bra för mig genom åren.

När det kommer till andra livsmedel som till exempel nötter är det enklaste att man fyller en näve med till exempel jordnötter och sedan lägger på vågen hemma. Efter detta vet man exakt att när man är ute på stan och tar en näve jordnötter ja då får man i sig si och så många gram. Detta funkar även bra med godis =)

Andra livsmedel som kan vara intressanta är såser och här får man faktiskt chansa sig fram lite eftersom det är väldigt få restauranger (eller om man blir bortbjuden på kalas) som baseras sina såser på kesella eller andra lågkalori/proteinrika livsmedel. Utgå från att såsen är såväl sockerrik och drypande fet och ta bara så mycket som behövs för att göra maten god.

Om vi lämnar maten och går in på proteinpulver och andra kosttillskott är detta väldigt enkelt då det alltid står hur mycket pulvret innehåller per 100 gram och per portion så här behöver du inte ens räkna med ögat.

Jag hoppas att iallafall några av er läsare tar till er av vad jag nu gått igenom för jag kan lova er att eran vardag kommer bli så mycket enklare. Ska ni inte gå på tävlingsdiet eller verkligen pågrund av någon sjukdom, graviditet eller liknande måste väga och räkna ut allt ni stoppar i er så är mitt råd att börja lära er räkna med ögonen för det funkar väldigt, väldigt bra och ju bättre du blir på att uppskatta desto mer exakt kommer det bli. Övning ger färdighet.

OFFICIELL FITNESSGURU PT

www.martinlöwgren.se

mån 19, nov 2012 |

Underbar start på arbetsdagen när man får denna bild skickad till sin inkorg.

Jag började hjälpa Jani från Haparanda i slutet på denna sommar. Han var på det stora hela nöjd med sin kropp men störde sig på sin mage och bad mig ta fram ett personligt kost och träningsschema online åt honom som skulle ordna fram ett sexpack åt honom.

Onlinecoachning är inte det lättaste (varken för klienten eller pt/kostrådgivaren) men vi lyckades pricka rätt nästan direkt och slutresultatet efter 8 veckors diet vart precis som både jag och Jani hade hoppats på.

[email protected]

sön 18, nov 2012 |