Ingredienser till botten
2 dl mandelmjöl. 2 msk kokosolja. 2 tsk agavesirap. 10 dadlar (kärnfria).
Gör så här
Finhacka eller mixa dadlarna. Smält kokosoljan i ett vattenbad. Blanda ihop alla ingredienser ordentligt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten. (Klä gärna botten med platsfolie så blir kakan lätt att få lös sedan.) In med hela formen i frysen!
Ingredienser till chokladkräm
4 mogna avokado. 3 dl kakao. 0,75 dl agavesirap. 2 msk kokosolja. Två nypor havssalt. 1 dl hasselnötter.
Gör så här
Smält kokosoljan i ett vattenbad. Använd en stavmixer och mixa ihop alla ingredienser förutom hasselnötterna. Grovhacka hasselnötterna och blanda ner i smeten.
Ta ut nötbotten ur frysen och bre på chokladkrämen. Toppa med nötter eller cocos. In i frysen igen! Ta sedan fram kakan när du vill äta och servera med grädde eller hallon.

Kakan blev fantastisk. Den är nyttig, kan i princip ätas som mellanmål. Den var inte söt men mastig, vilket inte är konstigt med tanke på alla nyttiga fetter så som avokado som är huvudingrediensen. Iallafall, ni måste prova. Fantastisk alternativ till efterrätt!