Kladdig choklad & jordnötssmörskaka

Syndicate content

Ingredienser:

Utförande:

  1. Mixa mandlarna i en matberedare till ett fint mjöl.
  2. Tillsätt därefter dadlar, jordnötssmör, vaniljpulver, kakao, salt samt vattnet och mixa tills det blivit en slät och fast deg.
  3. Tryck ut degen i en rund form av mindre variant eller forma den till en rund kaka.
  4. Ställ in i frysen en stund innan servering.

Serveringstips: Färska hallon, soyagrädde och physalis.

Ungefärligt näringsvärde per bit (30 g)

Kcal: 135 Protein: 5 g Kolhydrater: 8 g Fett: 10 g

Kommentera

Kommentarer

Hoppas den faller dig i smaken:) Jajemen, dadlarna ska vara urkärnade:)

Ska daddlarna vara urkärnade? Ska testa denna idag, spännande! /Sol

Tack Vilma, vad roligt att du tyckte om den ;)

Bakade denna och herregud vad god den blev!! Ska definitivt göra den fler gånger. GRYM!

Hejsan Josefine!
Vad roligt att du testat den och framförallt att du gillade den:) Gällande tjockleken så lurar nog bilden ögat en aning. Min blir ca 5-6 cm hög och då använder jag mig inte av en form utan formar den själv till en rund kaka direkt på ett bakplåtspapper, superenkelt och så sparar du på disken;)

Önskar dig en fortsatt fin dag:)

Hej fina du!
Nu har jag gjort denna kaka som jag bara väntat på att få göra men inte riktigt kommit till skott :)
GRYM! Jättegod verkligen. DOCK tog jag faktiskt en mindre form än "den vanliga storleken på springform" och den blev typ 3-4 cm hög, inte riktigt lika hög som din alltså ;) din ser ju ut att vara typ 8 cm i höjd. Hur stor form har du?

Men iallafall, väldigt god!
Puss och kram

Josefine