Kladdig choklad & jordnötssmörskaka
Ingredienser:
- 170 g sötmandel
- 10-11 st färska dadlar
- 50 g fitnessguru jordnötssmör (creamy)
- 50 g kakao
- 1½ tsk ekologiskt vaniljpulver
- 4 msk vatten
- ½ krm salt
Utförande:
- Mixa mandlarna i en matberedare till ett fint mjöl.
- Tillsätt därefter dadlar, jordnötssmör, vaniljpulver, kakao, salt samt vattnet och mixa tills det blivit en slät och fast deg.
- Tryck ut degen i en rund form av mindre variant eller forma den till en rund kaka.
- Ställ in i frysen en stund innan servering.
Serveringstips: Färska hallon, soyagrädde och physalis.
Ungefärligt näringsvärde per bit (30 g)
Kcal: 135 Protein: 5 g Kolhydrater: 8 g Fett: 10 g
Kommentera
Kommentarer
Bakade denna och herregud vad god den blev!! Ska definitivt göra den fler gånger. GRYM!
Hejsan Josefine!
Vad roligt att du testat den och framförallt att du gillade den:) Gällande tjockleken så lurar nog bilden ögat en aning. Min blir ca 5-6 cm hög och då använder jag mig inte av en form utan formar den själv till en rund kaka direkt på ett bakplåtspapper, superenkelt och så sparar du på disken;)
Önskar dig en fortsatt fin dag:)
Hej fina du!
Nu har jag gjort denna kaka som jag bara väntat på att få göra men inte riktigt kommit till skott :)
GRYM! Jättegod verkligen. DOCK tog jag faktiskt en mindre form än "den vanliga storleken på springform" och den blev typ 3-4 cm hög, inte riktigt lika hög som din alltså ;) din ser ju ut att vara typ 8 cm i höjd. Hur stor form har du?
Men iallafall, väldigt god!
Puss och kram
Josefine


Hoppas den faller dig i smaken:) Jajemen, dadlarna ska vara urkärnade:)