Syndicate content

Tillbaka på jobb igen efter en massiv 5dagars helg innehållandes balkonghäng, parkhäng och altanhäng.. däri inkluderat en flock biror, lite mojitos samt annat skit man inte borde dricka, på nån vänster verkar kroppen ha stått ut ganska bra, jag har ju faktiskt fortsatt träna än lite hårdare just in case och aldrig mer än 3 öl per kväll alternativt tre drinkar/Whiskys :P

 

Pumpade rygg på gymmet idag och märker nu när jag börjar komma upp lite i vikt igen att det snart är dags för att köra stegrande set på marklyftet. Uppe i 80kg nu och det var fanimig ganska tungt att köra 5x5 plus 3 set uppvärmning på 60, 70 75kg

tis 07, jun 2011 |

Det har varit sjukt kasst med uppdateringar för min del. skyller primärt på vädret då jag har svårt att stanna inne när det är så skönt :)

Varit gräsänkling de senaste två dagarna och lyckats få med en hel del träning, var till och med ute och sprang igår vilket gick bättre än jag trodde, hade inga problem alls med astman så länge man pressade sig igenom första smärttröskeln. Däremot är småmuskler och hälsena så ömma nu att jag får krypa fram, smällar man får ta antar jag :)

Idagt vart det lite knäböj på gymmet tillsammans med bröst axlar och triceps, riktigt pigg och rapp i axlarna var jag idag vilket glädjer mig :)

 

Vidare har jag bokat tid hos tatueraren den 23e juni, Äntligen få fortsätta på min stackars arm som fått leva med en halvfärdig tattoo alldeles för länge :)

Nej nu ska jag ut i solen igen och käka lite av min frozen cheesecake take two :)

fre 03, jun 2011 |

Låter värre än det är :P Har varit jävligt dålig med updatesen och jag skykller på ett späckat schema, när man väl kommer hem och varvar ner i soffan så är man mindre sugen på att redigera bilder och skriva långa blogginlägg

Det som hade underlättat allt detta bloggande är faktiskt en tablet. kanske en Motorola Xoom.

tis 31, maj 2011 |

Blir ett långt inlägg det här känner jag. Har ju varit en smula kass på det senaste tiden, men det ska nog bli bättring ska ni se.

Dagis är stängt idag och imorgon så nu sitter man hemma och myser med grabbarna. Hämtade nya laddning kosttillskott från gymvaruhuset igår också :D Börjar bli en liten hög nu så att säga.

Jag har själv kört Jack3d de senaste två månaderna utan någon större effekt, klart att det kliat lite i fingrarna och fokuset har varit riktigt skönt, men jag kände inte att det gav mig tillräckligt så nu köpte jag istället Brutal FX för att testa. Och jeflar vilken skjuts där var i det då.

Fördelar jag direkt märker.

  • Fruktansvärt pump och vaskularitet. Såg ut som hulken när jag böjde.
  • Stickningar i hela kroppen. (UNDERBART)
  • Bra fokus, om än inte riktigt lika bra som jack3d, övrigt väger upp dock.

Nackdelar

  • Lite illamående blev jag allt, men det går nog över. (började med dubbeldos)
  • Säkerhetsskiten innan gymmet är ett MÅSTE!

Över lag jävligt nöjd och kommer inte köra jack3d över denna, den är både billigare och ger mig bättre effekt över lag :)

OOOOOHHHH JUST DET glömde ju att jag även köpt VFFs nu :D

Helhärliga är de och fruktansvärt sköna att böja i, hade jag haft råd så skulle jag köpt ett par till att ha hemma och i vardagen O.o

Jag har även gjort kolopizzor idag och fy fan vad goda de är.

 

Enkla är de att göra också, jag köpte Gyllene Vetets Pita Bröd på ICA då de inte har Libabröd som vanligen rekommenderas. Ett pitabröd innehåller 35gr kolhydrater så det är ju lite väl mycket för att vara helt LCHF, i detta fallet så skiter jag dock i det för de är verkligen optimala att göra pizzor med. Som tomatsås använder jag Dolmios pastasås med extra vitlök, sjyssta ingredienser och relativt lågt med kolhydrater samt socker. Sen på med den fyllning man vill och en massa ost :D

Tacopizzan är den jag åt så jag räknade bara näringsvärde på den, grabbarna är ju inte så noga :)

Innehåll:
1 libabröd
2msk Dolmio pastasås
50gram riven ost
50 gram creme fraiche 34%
100 gram Tacokryddad köttfärs
50 gram tacosås

Näringsvärde
743 kcal
47 gram Kolhydrater
26 gram Fett
42 gram Protein

Magiskt gott!

 

Sist men inte minst så har jag även varit och tränat idag givetvis :)

Blev ett relativt enkelt pass även denna gång då jag fortsätter på min deloadfas.

Knäböj 
5x65kg
5x65kg
5x65kg
5x65kg
5x65kg

Bänkpress
5x40kg
5x40kg
5x40kg
5x40kg
5x40kg

Stående Axelpress
5x25kg
5x25kg
5x25kg
5x25kg
5x25kg

Cable Tricep Pushdown
6x22.5kg
6x22.5kg
6x22.5kg
6x22.5kg

Cablecrunch
15x30kg
15x45kg
15x60kg

Utöver detta så körde jag även lite cablecross på 30kg per sida för att pumpa  ut tuttarna lite extra samt lite lateral raises för att öva upp kontakten i mellersta axlarna.
 

tors 26, maj 2011 |

Det var ju fasen vad dålig man har blivit på updates, skyller på ett smockat schema och att allt rullar på nuförtiden :)

Tränade efter nya schemat dag två igår vilket gick bra, känns lite mysko med så låga vikter men fokus nu är teknik och kontakt och det vart bättre på båda fronter.

Marklyft
5x60kg
5x60kg
5x60kg
5x60kg
5x60kg

Stångrodd
5x30kg
5x30kg
5x30kg
5x30kg
5x30kg

Chinups
4xkv
3xkv
2xkv

Stångcurl
5x12kg
5x12kg
5x12kg
21x12kg

Vilodag idag och jag tänkte dra och testa samt köpa mina VFFs på lunchen.

ons 25, maj 2011 |

Ändrat om mitt schema en smula eller rättare sagt riktigt jävla ordentligt, i samband med detta så har jag gjort en deload på ungefär 50% och ska härifrån börja öka successivt efter vare pass. Fokus ligger på att alla övningar ska göras med fullständigt ROM och så mycket kontakt som möjligt. Tanken är då att jag inom 12 veckor ska ha ökat mitt 1RM med ungefär 15-20% på alla övningar, om detta funkar återstår att se dock :)

Dagens pass då

Knäböj
5x60kg
5x60kg
5x60kg
5x60kg
5x60kg

Bänkpress
5x35kg
5x35kg
5x35kg
5x35kg
5x35kg

Axelpress
5x22.5kg
5x22.5kg
5x22.5kg
5x22.5kg
5x22.5kg

Cable Pushdown
6x20kg
6x20kg
6x20kg
6x20kg

Cablecrunch
15x20kg
15x20kg
15x25kg

Imorgon är det dragdag med marklyft, stångrodd, shins och lite annat :)

mån 23, maj 2011 |

Ibland önskar jag att jag var lika smart som kissie.....

sön 22, maj 2011 |

Det har varit lite stiltje på update fronten från min sida de senaste dagarna känner jag, illa illa :( Får skylla på fint väder och späckat schema helt enkelt.

 

Gårdagen spenderades mestadels inne på söder där vi mös i björns trädgård och tog en öl på medis, jävlar vad god den ölen var, inte druckit en enda öl sedan påsk förstår ni och då tog jag endast 2 stycken totalt :) Tråkiga var att jag hivade i mig den på fem röda just för att det var så jä'vla gott, man fick alltså inte njuta så länge hehe.

Käkade tacos gjorde vi också igår, fruktansvärt gott som alltid, det finn ju inte många saker som slår tacos i min mening och ganska kalorisnålt är det också. Detta beroende på två saker iofs, att man kör gräddfil och inte creme fraiche och att man hittar en salsa med så lite socker som möjligt eller gör egen, kan tyvärr inte själv göra egen då jag bara tycker att de smakar tomat. Tomat är i min värld det vidrigaste som finns, jag tvingar mig hellre igenom ett marathon än äter en tomat crying

Idag vart det lite träning faktiskt, vi hann med lite tabata på concept2 rodden, mobilitetsövningar samt lite träning för frugan och hennes marklyft, hon börjar hajja ordentligt nu hur hon ska göra vilket är bra, man måste bara påpeka för henne att hålla uppe arslet så hon inte viker in rumpan och tappar ländryggen. Kan nog bli en marklyfterska av henne också :)

Ikväll har vi köpt flintastek faktiskt :D två stycken stora fina bitar, till det blir det sallad och någon form av creme fraiche dressing skulle jag tro :)

sön 22, maj 2011 |

Dragit ihop mitt nya schema nu fast med några små ändringar, kommer inte köra knäböj 4 dagar i veckan utan bara 2. Har även lagt till några få övningar, märker jag att det blir för tungt så kommer de dock försvinna igen.

Startvikter kommer vara 50% av mitt 1RM på varje övning.

Knäböj: 55kg
Bänkpress: 35kg
Axelpress: 22.5kg
Marklyft: 55kg
Stångrodd: 25kg
Skivstångscurl: 15kg
Cable pushdown: 20kg


Böj och mark kommer ökas med 5kg per träningstillfälle.
Bänk, axelpress och stångrodd kommer ökas med 2.5kg per tillfälle.
curl och push ska ökas med 1.25-2.5kg per träningstillfälle.
Chins ska helt enkelt upp till 3x8 sen ska jag börja med viktbälte.

lör 21, maj 2011 |
This study examined the effects of pre-exercise food on different glycemic indexes (GI) on exercise metabolism and endurance running capacity. 9 subjects performed 3 exercise trials on different days 15 min after ingesting: lentils, (LGI), potatoes, (HGI), and placebo. Each subject ingested an equal amount of each food (1 g/kg body mass) and ran on a level treadmill for 5 min at 60%, 45 min at 70% and then at 80% of VO (2max) until exhaustion. Serum glucose concentrations were higher ( P<0.01) 15 min after the HGI trial compared to the LGI and placebo trials. In addition, serum glucose levels were higher ( P<0.05) during the LGI trial at the time of exhaustion compared to the HGI and placebo trials. Plasma insulin levels, 15 min after ingestion, were higher ( P<0.001) in the HGI trial as compared to the LGI and placebo trials. Exercise time was longer during the LGI trial ( P<0.05) compared to the placebo, but the time to exhaustion in the HGI condition did not differ from the placebo (LGI: 90.0±7.9; HGI: 81.8±5; placebo: 73.0±6.4 min). These results suggest that lentils, the LGI food, ingested 15 min before prolonged exercise maintained euglycemia during exercise and enhanced endurance running capacity.   Int J Sports Med. 2011 May 17. The Effects of Pre-Exercise Glycemic Index Food on Running Capacity.

Kort och gott visar studien på att linser med väldigt långsamma kolhydrater är det bästa alternativet för er som sysslar med långdistanslöpning eller annan typ av sport där det krävs energi längre än ett sprinterlopp :)
tors 19, maj 2011 |