Middagstips: krämigt broccolimos med kycklingfärsbiffar & vitlökstopping!

Syndicate content

Broccolimos:
• 1 stor mogen avokado
• 1 st broccolihuvud
• 1,5 msk keso mini
• Salt & peppar

Koka broccolin tills den mjuknat. Gröp ur avokadon och mixa tillsammans med keso och broccoli i en matberedare eller med en mixerstav tills det fått en krämig konsistens.

Vitlökstopping:
• 100 g kvarg
• 1 liten vitlöksklyfta
• Några droppar lime
• Grovmalen svartpeppar
• Havssalt

Blanda samman kvarg, lime i en skål och pressa i vitlöksklyftan. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar

Kycklingfärsbiffar:
• 400 g kycklingfärs
• 50 g keso
• 1 ägg
• 1 stor vitlöksklyfta
• Havssalt
• Grovmalen svartpeppar
• chiliflakes

Blanda samman kycklingfärs, ägg, kryddor och pressa i vitlök. Forma till biffar och tillaga dem i stekpanna eller ugn. Vid tillagning i ugn steks biffarna ca 15-10 min på 175 c.

Lägg upp broccolimos, kycklingfärsbiffar och en krispig sallad på en tallrik. Toppa med en stor klick vitlökskvarg.


 

Kommentera

Kommentarer

Svar M: Jag skriver inte ut portioner eftersom det är högst individuellt. En portionsstorlek för mig kanske inte alls motsvarar dina portionsstorlekar. Dock blev det 3 portioner utifrån mitt kostintag:)

Hur många portioner är det receptet?

Mums! Allt låter jätte gott! Det där broccolimoset måste jag verkligen testa att göra!

Gud vad du är kreativ i köket! Broccolimoset lät verkligen inte dumt.

lät ju supergott, får ta och testa det någon dag helt enkelt! älskar dina matinlägg, de är så inspirerande :)