Dietschema för tjejer

Syndicate content

Jag har skrivit 100-tals olika kostscheman åt personer med helt olika mål och krav. Här nedan kommer ett kostschema som är väldigt simpelt och som fungerar för de flesta tjejer som vill tappa några eller flera kilon.

Det är givetvis bäst att få ett kostschema skrivet helt efter sina egna individuella behov men detta ger i alla fall en inblick i hur effektivt och relativt lätt det kan vara att dieta. Man ska inte svälta sig själv, rätt mat i rätt mängd ger fantastiska resultat med tiden. Alla tjejer som är friska och väger över 55 kg ska gå ner i vikt på detta schema.

Direkt vid uppvaknande

Powerwalk 45-90min

Frukost

Lunch

 • 150g magert nötkött, fisk eller fågel
 • 100g potatis alt. 50g kokt ris eller pasta
 • 70g Osockrad salsa ex. Salsa de Mexicana
 • Stor sallad med alla möjliga grönsaker efter tycke och smak
 • Tillsätt gärna en skvätt vinäger, pressad citron och salladskrydda

Mellanmål

alternativ 1
12-14st Cashewnötter alt. 1-2 mks (15-30 g) Fitnessguru Jordnötssmör med enn valfri frukt ex. banan, äpple eller apelsin.

alternativ 2
1 skopa One Whey med 1-2 mks (15-30 g) Fitnessguru Jordnötssmör

alternativ 3
VyoPro Bar (Innehåller 0 gram socker) alt. Swebar

Middag

 • 150g magert nötkött, fisk eller fågel
 • 100g fettsnål klyftpotatis, färdiggjord går bra
 • 70g Osockrad salsa ex. Salsa de Mexicana
 • Stor sallad, blanda alla möjliga grönsaker efter tycke och smak
 • Tillsätt gärna en skvätt vinäger, pressad citron och salladskrydda

Kvällsmål

 • 1st Kesella lätt (250g) 
 • 20g Osötade frysta bär 
 • För god smak - 2-3 Matskedar Funlight (förslagsvis Wildberrys) alt. 0,5 skopoa (ca 15 g) Fitnessguru One Whey (både god smak och extra protein till Kesellan)
 • 2st Omega-3 ex. FishOil alt. Myo D

Näringsinnehåll

1300 Kcal (sallad ej inräknad). Protein 132,5g Kolhydrat 130,5g Fett 42g

ÖVRIGT

Drick ett stort glas vatten innan varje måltid.

Krydda gärna maten starkt, det gör att du blir mättare fortare.

Om styrketräning genomförs inta gärna 1 skopa Fitnessguru One Whey med en valfri frukt eller 30g Vitargo direkt efter träningen.

Gå promenader när du kan och orkar förslagsvis i 45-90 minuter. Börja gärna lågt och trappa upp både antal och längd under dietens gång. Du kan börja på tre i veckan och trappa upp till en varje morgon.

När du styrketränar utför då 30 minuters kardio på valfri kardiomaskin i 20-30 minuter. Variera tempo efter ork.

Tänk på att vi alla har olika kaloribehov och måste därför ev. ändra mängden mat för att gå ner i vikt. Räkna därför ut ditt kaloribehov ⇒ Grunden till en lyckad diet

Om du når en platå i din viktnedgång minska på maten något och fortsätt lagom är en minskning på ca 200-300kcal. Dieten är tänkt att fortgå 8-12 veckor för att nå toppform.

Kosttillskott du kan lägga till dieten för ökat och snabbare resultat är följande: CLA 1000 alt. O.N CLA, R-ALA 200Fitnessguru Power

FÖRSLAG PÅ TRÄNINGSSCHEMA

3-split / 4-split / 5-split / Helkroppsträning / Halvkroppsträning

Lycka till!

/Sid Knutsson

Kommentera

Kommentarer

Hej
Undrar vart man hittar salsa de mexicana? vilken affär?

Tänkte testa detta schema efter semesterns utsvävningar :)
Undrar om man kan variera utan att förstöra effekten. Kan man t.ex. byta ut cashewnötter mot mandlar el andra nötter?
Gör det göra en soppa av måltiderna t.ex. kött o potatissoppa med motsvarande mängd kött och potatis? Går yoghurten byta ut mot annan naturell yoghurt osv?

Är det ok med lite mjölk i kaffet på morgonen? :)

Väldigt bra tips. Ska prova schemat nästa vecka.

Jag är 167cm lång, väger 65kg och ligger på 21% fett. Jag personligt tycker de ser bra ut fast kcal intag är FÖR lågt, jag själv bruka äta 1800kcal men under kondition perioden 2000kcal. 1300kcal räknas som svält för min kropp har testad förut gick upp några kilo efter 10dagar när jag slutade med 1200kcal dieten och svimmade till slut. Jag bruka äta 170-180g protein, 130-150g kolhydrater och försöker alltid äta 45g fett dagligen(Ofta så missar man under dieten) men detta gäller om jag inte kör kondition bara thaiboxning, styrketräning och 10km morgon promenader. Men jag vet inte om jag bör äta mer fett... Mitt mål de gå ner i vikt och behålla mina muskler

hej hur gammal måste man vara för att följa det här diet shemat ?

Hej fantastiskt fint kostschema!
Reagerar på en sak bara, det totala kaloriintaget(!!)
För en person som jag som offseason ligger på 65kg 18%fett o sommarform 58-59kg 12-14% fett (tävlar inte utan tränar i perioder beroende på hur o var jag jobbar) är 165cm o att leva på så lite käk skulle bara få mej att gå upp i vikt. Min kropp skulle tro att det är svält på g helt enkelt o jag tror inte att jag e den enda vars kropp skulle bete sej så!
När jag gymar o bygger, kör rätt tungt, så ligger mitt totala kcl på närmare 3600 kcl o när jag bränner ner för att få definition ligger jag aldrig lägre än 2600. Annars står migränen vid dörren o svagheten tär för att inte tala om illamåendet!!
Jag kan väl inte vara den enda kroppsknäppisen vars kropp behöver såpass mkt?!
Det va bara mina tankar i reflektioner
Har gymerfarenhet 13 år tillbaka bör väl tilläggas o mitt första kost o träningschema fick jag av I Larsson:) )
Kram

hej jag är både gluten och laktosintolerant,vad kan jag välja för frukost istället för det som står på dietschemat? p.s jag gillar inte yuoghurt.tack för en inspirerande hem sida.

Intressant läsning och grymt schema

Bra blogg

Du har en grymt bra blogg som verkligen inspirerar!

Vill börja med att tacka Sid för en gryym portal!!! Isället för att sitta och glo på facebook hänger jag här nuförtiden.
Har precis komponerat ihop en kost som baserats lite på denna diet. Jag vill endast bli av med ca 3-5 kg fett på tre månader så försöker hålla kaloriintaget lite högre. Målet är att bygga muskler och stärka kroppen samt träna kondition så därför vill jag stoppa i mig rikligt med kolhydrater så att jag orkar prestera bra.
Mitt intag per dag ser ungefär ut såhär:

1349 kcal exclusive skollunchen (ca 300 kcal som bara består av morötter, grönsallad, gurka, tomat och dagens fisk)
141 g Protein
138,3 g Kolhydrat
34,1 g Fett

Är den kostsammansättningen bra? Då ligger fettet på ca 20 E%.Jag är rädd för att få i mig för lite fett så att min kropp skulle sätta igång någon svälningsprocess eller nått...

Sen till något som driver mig till vansinne. Kaloriberäkningarna! Det spelar ingen roll hur många gånger jag räknar på det, jag får samma resultat.
141 g Protein x 4 = 564 kcal
138,3 g Kolhydrat x 4 = 553,2 kcal
34,1 g Fett x 9 = 306,9
SUMMA: 1424,1
Enligt böcker, livsmedelsverket och produktens näringsinnehåll: 1349 kcal
Vilket ger en skillnad på 75,1.

Detta är visserligen ingen jättestor skillnad och jag kan tänka mig att det allt blir några kalorier plus eller minus, men ibland har jag fått en skillnad på 150 kcal.. Men beror detta på att siffran 4 och 9 inte ger ett exakt värde på innehållet eller finns kalorierna gömda någon annanstans?
Vilket ska jag gå på? Känns bästa att avrunda uppåt. På en vecka blir skillnaden 525 kalorier vilket ger mig minst en måltid extra.

Huvudfrågan: mer fett till min kost?
är skillnaden mellan räknesätten väsentlig? isf, vilken metod räknar jag med?

Tack för all inspiration och kunskap. Precis som Johanna har mina beyg i Biologi B ökat. Mycket av det vi läser i böckerna har jag redan läst här. Tack!

Att först ut och gå och sedan äta en frukost som inte innehåller speciellt mycket protein? Är det så bra det? Visst man får ju i sig proteinbehovet över dagen så med detta schema men just på morgonen..hmm?

Bra schema!

heej! jag har en fråga.. jag har följt detta schema tidigare med stor framgång, men nu har jag lagt på mig lite kilo efter sommaren.. och vill börja igen! problemet är dock att jag bor i usa.. på hawaii där man inte har yoghurt (som smakar bra.. det är alltid massvis med socker) och inte heller musli, så vad kan jag äta ist till frukost då?

Hej, läser fitnessguru varje dag och hämtar inspiration till min träning men har svårt att få till det med kosten. Om jag följer dietschema för tjejer och slopar allt som heter kosttillskott, funkar det ändå eller ska jag lägga till mer protein via mat. Jag väger 64 kg och vill gå ner till 58 kg. Jag löptränar och tränar styrka hemma med hantlar, jag har fått synliga resultat i muskler men vikten står still. Känner att jag vill vara lättare i kroppen. Sedan undrar jag också om det funkar att träna cardio på 1300 kalorier, kommer jag att orka springa 7 km-10 km?
Tacksam för svar

Varför är det just valio yoghurt man ska äta?
Och är det 50 g kokt eller okokt ris/pasta? Har sett svar på den frågan bland kommentarerna men nån gång är svaret kokt och andra gånger okokt (?)

Hej. Tack för alla fantastiska bra tips, råd och kommentarer som du har om träning och kost. Jag är väldigt intressant av träning och kost och tränar cirka 6 ggr i veckan vilket jag gjort de de senaste åren. Jag är 170 cm lång och väger 65kg och har länge kämpat efter att få bort de "sista" 6-7 kilona. Jag tycker mig själv äta mycket bra och fettsnål mat -precis i linje med ditt dietschema; dvs. alltid tre mål lagad mat, med mycket protein och grönsaker; tar alltid bort socker, fett, ost etc som kommer i ens "väg". Till detta har jag alltid tränat regelbundet och mycket. Jag försöker träna kondition så mycket som möjligt och det gör jag genom att springa 2 ggr i veckan samt spinna cirka 3ggr . Utöver det försöker jag träna grupppass eller i styrka i gymmet.

MENN INGET HÄNDER!! Jag får i princip inget resultat - ingen viktminskning eller några snygga synliga muskler.

Jag älskar att träna och det är då jag är som lyckligast men måste säga att nu börjar mitt tålamod svika. Detta påverkar mitt jobb som träningsinstruktör i BodyPump och vill gärna utbilda mig i mer men känner att jag inte kan förmedla träningsglädje och motivation till mina kunder när jag inte ser någon förändring och mår såhär. Jag fick för något år sen ätstörningar och undrar om det är därför det inte sker någon förändring och till att jag ständigt blir sjuk. Jag försöker hitta en förklaring till detta. Det är något som påverkar mig otroligt mycket.

SÅ efter att ha studerat din sida, läst inlägg och dina kommentarer är det framförallt två saker som särskilt har fångat mitt intresse eftersom jag inser att detta kanske direkt är applicerbart på min situation; nämligen träningsupplägg som får kroppen stressad till att producera kortisol och
svårigheten i att bygga muskler och bränna fett samtidigt.

Kan det vara så att jag inte får något resultat för att jag stressar kroppen för mycket antingen med fel typ av träning eller för mycket träning???
så att kroppen håller i allt fett..?

Om min högsta prioritet just nu är att gå ner i vikt (snarare än att bygga muskler) är det då fel att köra så mycket styrketräning som jag gör?? Ska jag bara koncentrera mig på konditionsträning? Och i så fall, är det bäst med morgon-löpning (mer intensiv kondition) eller morgon-promenader (låg intensiv)?

Behöver alla tips och råd jag kan få för att hitta vägen till resultat på vågen!!

Med vänliga Hälsningar

Cornelia

SaraS: Det är bara bra om du tillåter dig en ätardag i veckan. Dra igång med det i ca vecka tre så du kommer in bra i rutinerna först. Ätardagen gör att du håller uppe din sköldkörtelhormonproduktion bra, vilken kan nedregleras under en lågkaloridiet.
Försök hålla din kardio till efter dina styrkepass. Samt ska du utföra kardio på kvällen istället för på morgonen kan det vara bra att se till att det är ca 3-4 timmar efter senaste matintag då ditt blodsocker är som lägst. För att säkra att du använder fett som primär energikälla.

Lycka till!

Athletica: Maila till Sid för svar på din fråga på sid@fitnessguru.se

Gäst: Efter en 12 veckors diet är man oftast väldigt inställd på sin nya kosthållning vilket gör att man sällan får en så pass stor bounceback att man skulle börja frossa igen. Det handlar om vardagsdisciplin och hur du vill leva ditt liv i fortsättningen.

Väduren: Du kan självklart äta efter detta schema du med. Se till att anpassa mängden mat efter din vikt och energiförbrukning. Hur du skall göra kan du läsa mer om här ----> http://fitnessguru.se/grunden-till-en-lyckad-diet

Hej!
Tack för en väldigt bra sida!
Jag började träna ordentligt i höstas och lade också om kosten, men tycker att jag fått för lite resultat. Så idag började jag med den här dieten och det känns jättebra. Jag visste att jag åt för mycket mackor och pasta och behövde bara en meny som kändes hållbar.
Nu till min fråga. Jag är en ganska aktiv person, och från och med nästa vecka kommer jag göra praktik heltid under veckorna, jobba varannan helg och samtidigt skriva ett skolarbete. Därför försöker jag alltid få in träning på det sätt som funkar för mig.
Till min konkreta fråga- kommer jag få bra resultat om jag tränar 3h/vecka, varierat mellan en timmes powerwalk och en timme på gymmet med 20-30 min cardio och 20-30 min styrka (har lagt upp schema med PT)?
Alltså är det ok att variera kondition med styrka och träna på kvällen istället för morgonen?
Samt är det ok att ha en "ätar dag", inte då man frossar men då man tillåter sig något glas vin.
Tack på förhand!

Hmm, konceptet känner jag som tävlar inom athletic fitness så väl igen.
Men vad jag däremot reagerar på är ett totalt kcal intag på ynka 1300 kcal!

Vid inledande av en tävlingsdiet tex. så ligger jag runt 2000 kcal/dag. Normal rekommendation för en aktiv tjej idag är ca 2200 kcal. Min tanke är förutom att man skulle gå omrking ruggigt trött å hungrig är att kroppen snabbt skulle ställa om sig och inte släppa ifrån sig så mkt fett, utan snarare äta av kroppens muskler! 1300 kcal och sen minska det som du säger om man når en platå till strax unde 1000 kcal/dag är bara vansinne!

Motivering till detta upplägg??? Om vi nu ska tala om en sund viktminskning på en person som inte lider av grav övervikt och snabbt behöver göra något åt saken.

Hej!
Jag har nyligen börjat styrketräna efter schemat 3-split och tycker det funkar hur bra som helst! :D Nu vill jag även ta tag i kosten också och funderar på att börja med det här dietschemat då jag vill tappa några kilon..
Schemat står att det ska följas i 8-12 veckor, men jag undrar hur man gör efter dieten sen? Ska man börja trappa upp maten igen och hur gör man isåfall det? Eller ska man börja äta "som vanligt" direkt igen dvs. lägga till bröd, såser, mjölk m.m.? För man vill ju inte hamna tillbaka där man är nu eller gå upp ännu mer än innan!! Hjälp!

Hej i inlägget står det att Alla tjejer som är friska och väger över 55 kg ska gå ner i vikt på detta schema.Jag väger 53 kg får jag inte följa den här schemat eller? har ganska mycket fett som jag måste få bort, är 160 cm lång,Har nyligen börjat med styrketräning och konditionsträning.

Emma - Jag skulle rekommendera att du gör din egen salsa. Mycket goda, fräschare och nyttigare. Mer info hittar du här: http://fitnessguru.se/salsa-de-mexicana

(Tyvärr har jag inga förslag på osockrad salsa)

Salsan står för en mindre del av måltiden, mer som en smakförstärkare än sallad då det redan finns sallad inräknat. Så vill du inte ha Salsa kan du hoppa det och behöver inte ersätta med något annat.

Schemat är uppbyggt på flera alternativ, du kan äta lax en dag och hemmagjorda biffar en annan. Det gör dieten roligare och lättare.

Lycka till!

Hej Sid / Staffan
Jag tänkte prova ditt dietschema och har lite frågor om hur man kan variera maten. Jag hittade ingen sockerfri salsa. Vet du någon i butik som inte innehåller socker som du kan rekommendera? Har du tips på alternativ till lunch/middag istället för salsan? Keso?
Tacksam för svar

Joon - Power walk på morgonen är effektivt då kroppens insulinnivåer och blodsocker är lågt. Det gör att du bränner fett bra. Dock har forskning visat att det inte skiljer sig så mycket utan du kan lika gärna göra det senare när du har tid. Gå ett par minuter längre så är det +-0.

Gå gärna mellan måltiderna eller innan för bästa effekt om du väljer bort morgon PW.

Hej

Tack för en underbar sida.
Jag undarar om viktminskningen påverkas om man skjuter upp powerwalken till senare om kvällen? Eller ska de va just på morgonen för att få bäst eftekt för att dieten ska fungera som mest?

Gäst Pannie:

Man kan inte punkförbränna, jag rekommenderar basövningar där du aktiverar hela kroppen samt bålen. Det är vanligt att man har lite extra fett som släpper sakta, kom ihåg att låta det ta tid att bränna bort. Förr eller senare släpper det. Vi har alla olika fettceller som vill släppa fettet i olika takt. Träna helakroppen och håll dig på en underskottsdiet så kommer det lösa sig.

Vill du ha extra skjuts finns det fettförbrännare som Tartarus som ökar metabolismen, dämpar hunger samt gör dig piggare.
--------------------------------------------------------------------------
Soth64 & Gäst:

Är man allergisk mot nötter kan man inta det fleromättadefettet genom exempelvis oliv-, raps-, linfröolja och avokado.

C:

Det beror på hur din dag ser ut. Går man från inaktiv och med dålig kosthållning till regelbunden aktivitet och bra kost brukar det hända saker. Ålder, vikt, längd och kön spelar även roll.

jag rekommenderar dig att testa detta om du är sugen och se hur du mår.

Mvh Staffan Bergsten

jag väger 55 kilo men har en allmänt slapp och blötfet kropp. går inte jag ner om jag kör det här då?

Hej Sid!
Jag har följt din diet sedan den 5 juli, i samband med det öppnade jag ett konto på shapelink.com, skrev upp allt jag stoppade i mig och började träna.
Sedan dess har jag gått ner 10 kg i vikt och blivit ett träningsfreak :)
Mitt BMI är nu nere på det normala och jag mår jättebra!

Jag har lärt mig att älska min träning och en sund kost, ska snart förnya mitt årskort på gymet!
Tack så mycket Sid för att jag fått mitt liv tillbaka, din sajt är en stor inspiration för mig. Hade jag bott i Stockholm så hade jag gärna hyrt dig som PT.
Kram Ingela

Om man inte kan äta nötter pga allergi vad gör man då ?

Hej Sid!
Kanon bra blogg! Tänkte ta och prova denna diet men har några frågetecken.
Är allergisk mot nötter, kan man byta ut dem mot ett ägg eller vad?
Sen efter styrketräning ska man inta proteinpulver, fungerar det bra med myo fusion??

Mvh Emma

Men....2dl youghurt o lite musli, O ingenting fram till lunch? Dör man inte av hunger då? :/

Hej! Jag är en tjej på 18 som har tränat på hög nivå sen 4-5 år tillbaka, och just nu tränar jag 6 gg i veckan, blandar boxning/thai/grappling/löpning/yoga/powerwalks/simning m.m. Jag är väldigt nöjd med min kropp fastän jag har gått upp till 72 kg på sistonde (1.72 lång) MEN ! är nöjd med allt förutom min mage. Den är stark och allt men har alltid haft den bullen hängande, det känns inte bra för att resten av kroppen ser vältränat ut förutom den delen. Vad kan jag göra för att få bort de fettet och sedan bygga upp muskler där? Just nu följer jag en bra diet med mycket grönsaker kött m.m Blir tacksam för lite tips!

Hej!
Har läst att du skrivit att allt är räknat i otillagad vikt, men gäller det även där det står kokt ris/pasta eller har just den delan råkat bli i kokt vikt? :)

Mvh

Låter som något att satsa på kanske!

Fråga: 50gr pasta el ris = oktokt eller kokt vara?
Riskakor (29kal st)... är de inne eller ute? Hittat ett par gjort på råris? Är det kalorierna som är det viktiga eller ska man till varje pris undvika dessa snabba kolisar?

Allt är beräknat på otillagad mat.

Hoppas ni ALLTID har kvar denna artikel!!! Så att man kan komma tillbaka. Kan man inte klicka som favorit och så kommer ALLA favoritartiklar upp sidan vid bloggen? Eller nått sånt.

GRYMT SCHEMA börjar med detta direkt!

Hej, jag är en tjej på 15 år som tränar regelbundet minst 2 gånger i veckan. jag äter inte så mycket och mest grönt, jag lyckas inte äta regelbundet och mest blir det på kvällen efter träning, men som sagt jag äter inte särskilt mycket över huvud taget. Jag lyckas inte gå ner i vikt, just nu tränar jag 4-5 gånger i veckan men det märks inte. Jag vill bli av med överflödigt fett som satt sig på tex mage och lår, hur gör jag? tacksam för svar :)

Omöjligt att veta exakt vad du gör för fel med så lite information.

Läs detta inlägg till att börja med --> http://www.fitnessguru.se/konsten-att-stalla-en-fraga/

Efter det samtliga artiklar i artikelrutan längst upp till höger samt alla tillhörande kommentarer.

Om du fortfarande inte förstår vad du gör för fel då kan du mejla mig på sid@fitnessguru.se

Jag skriver även individuella kost och träningsscheman som formas helt efter dig och dina behov / mål är du intresserad av ett sånt kan du mejla direkt.

Lycka till!

Hej!
Jag undrar hur många kalorier detta matschema du lagt upp innehåller, samt hur man kan ta bort kalorieri och öka dagligen?
jag träna ca 3 gr i veckan kondition och styrka, och är 14 år. Kan man ändå följa ditt matschema eller borde jag som är 14 äta mer?

Det står i inlägget:

Totalt: 1300kcal, ej inräknat sallad
P 132.5g K 130,5 F 42g

Din träningsmängd låter ej som för mycket för schemat. Du ökar vikterna genom att träna rätt och lagom mycket samt tvinga dig själv öka vikterna pass till pass. Går inte göra i alla övningar men i vissa då och då. Tillslut är du starkare i hela kroppen.

Du sänker bara kalorierna om du inte går ner som du vill i fettmängd.

Om du går ner för mycket eller inte vill gå ner i vikt och gör det enda skall du äta mer. Prova schemat och utvärdera efter en vecka.

Lycka till!

Ska man vara noga med att anpassa kaloriintaget efter hur mycket man tränar också? Om du säger att ett intag på 1200-1500 kan vara lämpligt (utan mycket tung styrketräning) - kan man köra 120 min kardio eller kan det leda till ett för stort underskott eftersom man bränner mycket kalorier i kardion?

Det är inget fel på ditt tålamod här i bloggen måste jag säga!
Funderar även på att köpa Metabolism Prescription RX. Har även läst lite om Synerlin.. Är Metabolism Prescription RX bättre?

Självklart får man reglera sitt kostintag delvis efter hur mycket man rör på sig. Tex. om du styrketränar varje dag och också gillar löpträning som du utför några gånger i veckan kanske du måste äta ett mål till direkt efter löpningen och lite mer kalorier totalt för att inte ha ett för stort kaloriunderskott.

Enklast är att prova dieten som skrien om du går ner för snabbt lägg till ett par hundra kalorier om för långsamt det motsatta. Allt gör lite mer kardio.

Metabolism Prescription RX är speciellt framtagen för kvinnor som vill gå ner i vikt dvs. fettvikt. Den \"attakerar\" de depåer som är speciellt karakteristiska för kvinnor som lår / rumpa då den stimulerar de fettcellernas frisättning.

Jag använder mig utav Metabolism Prescription RX på nästan alla mina kvinnliga klienter idag som vill gå ner i fettvikt och bli fastare med goda resultat.

Lycka till med dieten!

Hejsan!
Tack för en fantastisk sida Sid!! Du har fått både mig och sambon att sätta fart med träning och kost. Undrar bara lite om dietschemat ovan, för mig är det rena drömmen att få följa det så det känns inte alls jobbigt. Men om man tänkt följa schemat ett tag, hur kan man ändra/variera det? Hur länge är det tänkt att man ska följa detta schema??
Tacksam för svar! Annika

Man kan följa detta schema oändligt länge som jag ser det. Det kommer inte leda till några brister i kroppen och om man varierar mängd mat efter mål så funkar det alltid.

Dock kan det bli enformigt i längden. Det kan man delvis lösa med olika kryddningar, olika tillagnings sätt samt olika kalorisnåla såser.

Att följa detta schema skall man iaf. utan problem kunna göra i 16v.

Om du läser alla artiklar här borde du börja få en uppfattning som gör att du kan variera på egen hand och förstå hur du skall äta.

Lycka till, till er båda!

Tack för ditt svar!
Rekommenderar du 120 min cardio på ett och samma pass? Förlorar jag effekt om jag delar upp och kör 60 min morgon och 60 min eftermiddag?