Rumpträning!

Syndicate content

Rumpan är en av de mest sensuella delarna på kroppen, och tyvärr en del som många är missnöjda med. Precis som med allt föds vi alla med olika förutsättningar men när det gäller rumpan så kan vi alla göra något vare sig den är för stor, för liten, hängig eller platt. Rumpan är kroppens största muskel och vi människor har faktiskt större rumpor än gorillorna. Rumpan och låren är även där tjejers primära fettreserver ofta ligger. Dessa två faktorer gör att rumpan i princip går att skulptera precis som man vill med rätt träning och kost. Den livsstil som vi flesta lever idag tränar väldigt sällan rumpan ordentligt. Mycket stillasittande, fel kost och ingen träning är orsaken till de flesta problemen.

För att de primära rumpmusklerna skall aktiveras ordentligt krävs det att benen sträcks ut bakåt mer än normalt, och detta sker inte av att promenera utan det krävs att man böjer benen eller på annat sätt sträcker dem utöver sitt vardagliga rörelsemoment. För att uppnå detta är knäböj, att springa snabbt, olika hopp och marklyft att rekommendera.

De vanligaste problemen och hur man åtgärdar dem.

För rund rumpa

Du har gener som premierar fettinlagring på rumpan. För att få en mindre rumpa behöver du äta mindre kalorier än du gör av med och detta gör du lättast genom att gå på en diet. Minska maten och öka cardion.

Platt rumpa

Du har gener som förmodligen lagrar fettet någon annanstans och svaga muskler. På ett sätt har du tur, det enda du behöver göra för att få en fylligare & fastare rumpa är att träna upp muskelstyrkan.

Hängig rumpa

Rökning, ålder, dålig kost och stress minskar alla hudelasticiteten. Detta i kombination med svaga muskler, gener och ökad fettinlagring ger rumpan ett hängigt utseende. Genom att minska på fettet genom cardio och stärka upp musklerna så försvinner problemet.

Bred Rumpa

Vissa föds med naturligt breda höfter. Ett stillasittande liv och fel kost kan resultera i fettinlagring på sidorna även kända som love handels. Även här spelar gener in då de är dessa som primärt bestämmer var dina fettceller finns. Satsa på en diet för att få bort fettet på sidorna och träna axlarna för att få en mer proportionerlig figur.

/Sid Knutsson

Kommentera

Kommentarer

Är det verkligen möjligt att få en rund "putrumpa" med hjälp av styrketräning om man inte har generna för det?